Hamilelikte Su Tüketimi

İnsan vücudunun %70’i sudur. Su insan vücudu için hem bedensel hem de ruhsal açıdan çok önemlidir ve kanıtlanmış birçok faydası vardır. Normal bir insan her gün düzenli bir şekilde su tüketimi gerçekleştirmelidir. Eğer vücut yeterince su almazsa birçok ciddi sağlık sorunu meydana gelir. Bu nedenle her gün sabah kalktığınızdan itibaren düzenli bir şekilde su içmelisiniz. Günlük su ihtiyacı bireyin boyuna, kilosuna, yaşına ve hareket durumuna göre değişiklik gösterebilir. Herkesin suya ihtiyacı aynı değildir.

 Su; İnsan Vücuduna Faydaları Nelerdir?

 Suyun insan vücuduna sayılamayacak kadar faydası vardır. İşte o mucizevi faydalardan birkaçı; 

-Kabız olmayı önler.

-Hücrelere oksijen taşır.

-Cildi güzelleştirir ve cilt problemlerini önler.

-Eklemlere destek verir.

-Hücrelere besin taşır.

-Vücut ısısını dengelemeye yardımcı olur.

-Açlık hissini azaltır.

-Metabolizmayı hızlandırır.

-Zayıflamaya yardımcı olur.

-Toksinleri temizler.

-Cildi doğal yönden nemlendirir, besler, kırışıklıkları önler ve gözenekleri açar. 

Fazla Suyun İnsan Vücuduna Zararları

Her şeyin hatta güzel şeylerin bile fazlasının zararlı olduğu gibi vücut ihtiyacından fazla tüketildiği zaman suyunda bazı zararları vardır. Çok fazla gereksiz yere su tüketimi çok büyük sağlık sorunlarına neden olmasa da bazı olumsuz sonuçlara neden olabilir. İşte gereksiz yere çok fazla su tüketiminin sonucunda ortaya çıkan bazı sorunlar:

-Böbrekleri yorar.

-Hazımsızlık.

-Aşırı terleme.

-Tansiyonu yükseltir. 

Hamilelik Süresinde Su Tüketimi

 Bu zorlu süreçte anne adayının yemek ihtiyacının arttığı gibi su ihtiyacı da artmaktadır. Normal bir birey günde iki ile üç litre arası suya ihtiyaç duyarken hamilelik sürecinde anne adayının su ihtiyacı üç ile üç buçuk litreye kadar çıkabilir. Çünkü anne adayına fetal büyüme eklenmektedir. Bebeğin içinde bulunduğu amniyon sıvısı kendini belirli zamanlarda yenileme ihtiyacı duyar ve bunu anneden aldığı su ile yapar.

Ayrıca bu zorlu süreçte suyun hem anne için hem de bebek için birçok faydası vardır. Yeterli bir şekilde suyu tükettiğinizde bebeğin içinde bulunduğu sıvı kendini yeniler. Böylece akciğerler ve bebeğin hareketlerini olumlu yönde etkiler. Bununla beraber bebeğin hücre yapısının çok büyük bir kısmını su oluşturduğu için tüketilen su bebeği olumlu birçok yönde etkiler.

Eğer hamilelik sürecinden önce su içme alışkanlığınız yoksa mutlaka hamilelik sürecinde kendinize su içme alışkanlığı kazandırmalısınız. Mesela evde görebileceğiniz belirli yerlere su ve bardak koyabilirsiniz ya da sade su içmek midenizi bulandırıyorsa limonlu ya da tarçın çubuğu ile içmeyi deneyebilirsiniz. 

Önceki yazı
Hamilelikte Sancı ve Ağrıların Nedeni Nedir?
Sonraki yazı
Hamilelikte Uyku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.