Bebeğimin Çamaşırlarını Yıkarken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Yeni doğan bebeğinizin tüm kıyafetlerine bakmak sadece tek bir soruya yol açabilir: Bu kadar küçük bir şey nasıl bu kadar çok şeye ihtiyaç duyabilir? İster yeni bir ebeveyn olun, ister bebeğiniz birkaç aylık olmuş olsun yıkanması gereken kıyafetlerin sayısını takip etmek zorlu bir iştir. Bunları doğru şekilde yıkadığınızdan emin olmak da önemlidir.

Yeni doğan kıyafetlerini nasıl düzgün bir şekilde yıkayacağınızı merak ediyor olabilirsiniz. Çocuğunuzun cildi çok hassastır ve kaba giysiler veya uygun olmayan deterjanlar ona zarar verebilir. Bebek kıyafetlerini yıkamadan önce ne yapmanız gerektiğini merak ediyorsanız, yenidoğan kıyafetlerini yıkamak için doğru şeyleri yapmak için doğru sayfaya geldiniz.

Hangi Tür Deterjan: Toz mu, Kapsül mü, Sıvı mı?

 

Çocuklarınızın kıyafetlerini temizlerken kullandığınız deterjan çok önemlidir. Yenidoğanların cildi çok hassas olduğundan, giysilerini yıkarken genellikle biyolojik olmayan bir deterjan kullanmanızı öneririz. Biyolojik olmayan deterjanlar hala oldukça etkilidir ancak cilt üzerinde daha yumuşaktır; oysa biyolojik deterjanlar bebeğin cildini tahriş eden güçlü leke çıkarıcı enzimler içerir.

Bebeğinizin cildi çok hassassa, muhtemelen bebeğe özel bir deterjana geçmelisiniz. Bunlar özellikle yeni doğan bebeğinizin cildi için geliştirilmiştir. Bununla birlikte, her zaman güvenli tarafta hassas ciltler için özel olarak oluşturulmuş çevre dostu bir deterjana yatırım yapabilirsiniz. Çok daha naziktir ve alerjik reaksiyon olasılığını azaltacak boya, renklendirici ve koku içermez.

Bebek İçin Özel Deterjan Kullanın

 

Yeni doğan bebeğinizin çamaşırlarını yıkamanın asıl yıkama kısmına geçmeden önce doğru deterjanı bulmanız gerekir. Süpermarket raflarında seçim yapabileceğiniz bir sürü marka var, ancak kokusuz bir seçeneğe bağlı kalmak isteyebilirsiniz. Bazı bebekler kokusu olan herhangi bir ürüne karşı hassas olabilir.

Bebeğinizin Çamaşırlarını Ayrı Yıkayın

Bebek kıyafetlerini yıkarken yumuşatıcı kullanmaktan kaçının. Çocuğunuzun potansiyel olarak tahriş edici kimyasallara maruz kalmasını minimumda tutmak genellikle iyi bir fikirdir. Bebek dermatiti oranlarının arttığı düşünülürse, bundan kaçınmanın en basit yolu tamamen gerekli olmayan ürünleri kullanmaktan kaçınmaktır.

Bebek kıyafetlerinin temizlenmesi zorlu bir görev olabilir. Mikropların yayılmasını önlemek için bebek kıyafetlerini ayrı olarak yıkayın. Diğer çamaşırlarla birlikte çamaşır makinesinde yıkamayın. Çoğu durumda, soğuk suda hızlı bir şekilde bekletme ve ardından sıcak yıkama işlemi yeterli olacaktır.

Çamaşırları Açık Havada Kurutmaya Çalışın!

 

Çamaşırları açık havada kurutarak kokudan ve deterjanın vermiş olduğu etkilerden daha kolay bir şekilde kurtulabilir ve bebeğinizin rahat etmesini sağlayabilirsiniz.

Ütüyü Es Geçmeyin!

 

Kıyafetleri ütülemek de bakteri ve mikroplardan kurtulmak için bazı önlemler sağlar. Bu yüzden bebeğinizin kıyafetlerini ütülemeniz iyi olacaktır.

Deterjanınızın İçeriğini Kontrol Edin

 

Bebek giysilerinin, daha az kalıntı bırakan ve bu nedenle cilt tahrişine neden olma olasılığı daha düşük olan özel “bebek” deterjanları kullanılarak ayrı olarak yıkanması yaygın bir öneridir.

Önceki yazı
Gebelikte Depresyon
Sonraki yazı
Hamilelikte Karın Çizgisi Neden Olur, Geçici mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.